Салліван про "сумніви" США в контрнаступі: Ситуація змінюється, будемо підтримувати Україну

П'ятниця, 18 серпня 2023, 16:44

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван прокоментував статтю у The Washington Post, яка з посиланням на джерела в американській розвідці стверджує, що Україна не зможе досягти ключової мети контрнаступу.

Як передає кореспондент "Європейської правди", про це Салліван сказав на пресконференції в Кемп-Девіді у п’ятницю.

У матеріалі The Washington Post, який коментував Салліван, стверджувалось, що в ході контрнаступальних операцій Україна не зможе досягти ключової мети – міста Мелітополь Запорізької області.

Посадовець Білого дому нагадав, що за останні два роки з’являлись численні аналізи того, як розвиватиметься війна Росії проти України, й вони змінювались "у міру того, як змінювались динамічні умови на полі бою".

Кулеба: Україна не відчуває тиску з боку Заходу під час наступу

"Те, що ми говорили на різних майданчиках і різних брифінгах, залишається незмінним: ми робимо все можливе, щоб підтримати Україну та її контрнаступ. Ми не збираємося перешкоджати результату", – підкреслив Салліван.

Радник Байдена підкреслив, що США не робитимуть прогнозів війни в Україні, бо вона "непередбачувана за своєю суттю".

"(Можу сказати. – Ред.), що я вірю і маю впевненість у спроможності й особливо хоробрості українських військових досягати подальшого прогресу на полі бою", – підсумував він.

Раніше у Пентагоні заявили, що ЗСУ здійснили диво, загнавши росіян в оборону. Американське оборонне відомство також фіксує просування вперед Збройних Сил України під час контрнаступу, проте прогнозує, що це буде важка і тривала боротьба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: