У Британії чай поступається за популярністю каві

Понеділок, 21 серпня 2023, 22:57

Британці нині п'ють каву частіше, ніж чай, і витрачають на неї більше коштів, свідчать останні дослідження в країні, яка традиційно була відома пов’язаними з чаєм традиціями.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Дослідження компанії Statista за участю 2100 респондентів у Британії виявило, що близько 63% людей регулярно п'ють каву і лише 59% – чай.

А аналітики компанії Kantar нещодавно виявили, що протягом року до березня 2023-го у супермаркетах придбали понад 533 мільйони пачок кави та лише 287 мільйонів пачок чаю.

За даними Британської кавової асоціації, британці випивають близько 98 мільйонів чашок кави щодня, 80% британців, які відвідують кав'ярні, роблять це принаймні раз на тиждень, а 16% – щодня.

Кава випереджає чай за популярністю в Британії попри те, що ціни на неї суттєво зросли за останні кілька років через інфляцію та неврожаї. Річна інфляція цін на каву в країні становить від 7,6% до 16,5% щомісяця протягом останнього року.

Вважається, що кава з'явилася в Англії в середині XVII століття, а перша кав'ярня була заснована в Оксфорді в 1650 році євреєм на ім'я Якоб у будівлі, яка зараз відома як "Гранд-кафе".

Перша згадка про чай в Англії датується 1658 роком. Популярності він набув трохи пізніше, за короля Карла ІІ завдяки його дружині, королеві Катерині Браганса – португальській принцесі, завдяки чиїй любові до чаю напій став модним спочатку при дворі, а потім і серед заможних верств населення.

Зауважимо, що у 2018 році тоді колишній міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон намагався скористатись чаєм, аби не відповідати на питання журналістів про його контроверсійну заяву щодо мусульманок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: