ЗМІ: західні розвідки припускають, що літак Пригожина впав після вибуху на борту

Четвер, 24 серпня 2023, 21:05

The New York Times та Associated Press з посиланням на обізнаних співрозмовників пишуть, що західні розвідки вважають ймовірною причиною катастрофи літака з керівником ПВК "Вагнер" вибух на борту.

Про це йдеться у їхніх матеріалах від 24 серпня, пише "Європейська правда".

Від "американських та інших західних посадовців" журналісти NYT дізналися, що, з попередніх даних розвідки, ймовірною причиною загибелі літака з верхівкою "Вагнера" вважають вибух на борту.  

Остаточних висновків ще немає, проте вибух називають "основною теорією". Припускають, що спричинити його могла бомба чи інший пристрій на борту, хоча не відкидають і інших варіантів, як неякісне пальне. 

Супутники, якими послуговуються США для збору даних, не зафіксували пуску ракети, і немає інших доказів того, що літак збила ракета "земля-повітря".

Американські співрозмовники NYT кажуть, що американська розвідка ще не підтвердила факт загибелі Пригожина, хоча багато посадовців вважають це ймовірним. 

І американські, і європейські співрозмовники журналістів особисто вважають, що літак у той чи інший спосіб знищили за вказівкою президента Росії Владіміра Путіна. 

Associated Press з посиланням на американських та європейських посадовців також пише про вибух як основну версію. 

Їхні співрозмовники не вдавалися у деталі припущень про те, що могло спричинити вибух. 

Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на двох американських посадовців повідомило, що у США схиляються до версії з ракетою, хоча це попередні припущення.  

Як відомо, в середу ввечері російські ЗМІ та Росавіація повідомили, що у Тверській області розбився літак, серед пасажирів якого був зареєстрований ватажок групи Вагнера Євгеній Пригожин та його заступник Дмітрій "Вагнер" Уткін, чий позивний дав назву угрупованню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: