Стефанішина обговорила з головою МЗС Румунії рух до ЄС і реформи

Понеділок, 28 серпня 2023, 20:39

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела телефонні переговори з міністеркою закордонних справ Румунії Лумініцею Одобеску.

Про це обидві урядовиці повідомили в соцмережах, пише "Європейська правда".

Як зазначила Стефанішина, її розмова з головою МЗС Румунії стосувалась календаря української інтеграції в ЄС та поточних реформ.

"Високо цінуємо вашу рішучу підтримку на нашому шляху до членства в ЄС. Вітаємо ініціативу щодо запуску спеціальної навчальної програми для українських держслужбовців", – додала вона.

Одобеску своєю чергою підкреслила, що в розмові з віцепре’єркою України обговорила "процес імплементації реформ на шляху вступу України до ЄС".

"Румунія залишається непохитним і рішучим прихильником України, і ми #СтоїмоЗУкраїною в подоланні всіх викликів", – написала голова румунського МЗС.

Як відомо, між Києвом і Бухарестом досі не вирішені питання, пов'язані із захистом нацменшин – одним із зобов'язань України за євроінтеграційними рекомендаціями. 

Ще у грудні 2022 року Міністерство закордонних справ Румунії заявило, що безуспішно просило про консультації з українською стороною щодо ухваленого нового закону про нацменшини, й висловило незадоволення низкою його положень.

Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у середу домовився зі своїм румунським колегою Богданом Ауреску активізувати консультації для захисту прав меншин.

Читайте також: Недооцінений союзник: чому "русофобія" Румунії так і не зробила її близьким другом України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: