Кулеба і глава МЗС Румунії домовились активізувати консультації для захисту прав меншин

Середа, 11 січня 2023, 14:21

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у середу домовився зі своїм румунським колегою Богданом Ауреску активізувати консультації для захисту прав меншин.

Про це Кулеба розповів у своєму Twitter, пише "Європейська правда".

"Провів розмову з Богданом Ауреску щодо подальшої підтримки Румунією України у протидії російській агресії, нових санкцій ЄС та шляху України до членства в ЄС. Ми також домовилися про інтенсифікацію консультацій щодо захисту прав меншин", - зазначив Кулеба.

Він додав, що запросив свого колегу відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, 13 грудня Верховна рада ухвалила закон "Про національні меншини (спільноти) України", який присутній у так званому "євроінтеграційному пакеті". На початку листопада спікер парламенту Руслан Стефанчук стверджував, що Україна отримала висновок від міжнародних партнерів щодо законопроєкту про національні меншини. Президент Володимир Зеленський 29 грудня підписав закон.

А проте міністерство закордонних справ Румунії заявило, що безуспішно просило про консультації з українською стороною щодо закону, й висловило незадоволення низкою його положень.

Під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським на початку січня президент Румунії Клаус Йоганніс закликав українську сторону переглянути ухвалений закон. В офісі румунського президента зазначили, що закон "викликав занепокоєння та невдоволення з боку румунської влади та представників румунської громади в Україні",

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: