Україна отримала 10 шведських танків Stridsvagn 122 з навченими екіпажами

Фото
Четвер, 21 вересня 2023, 16:14

Україна отримала 10 шведських танків Stridsvagn 122, укомплектованих українськими екіпажами, які пройшли навчання у Швеції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Збройних сил Швеції.

"Ми дали їм все, що могли, – чудову техніку і хороші знання. Ми бажаємо їм успіхів у звільненні своєї країни", – сказав командувач операціями штабу сухопутних військ Матс Людвіг.

 
Forsvarsmakten

Танки перебувають в Україні вже деякий час. Шведські військові стежать за українськими колегами в соціальних мережах, наскільки це можливо.

Stridsvagn 122  – шведський основний бойовий танк третього покоління, що є ліцензованим німецьким танком Leopard 2А5, в конструкцію якого внесено різні зміни.

Stridsvagn 122 надійшов на озброєння шведських ЗС у 1996 році, до 1998 року налічувалося 180 танків, а до 2022 року — 120 одиниць, десяту частину вирішили передати ЗСУ.

Раніше Данія оголосила, що спільно з іншими країнами закуповує додаткові 45 танків для України – серед них і 15 модернізованих Т-72.

Крім того, міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи засідання контактної групи з питань оборони України 19 вересня, анонсував передачу Києву танків M1 Abrams найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: