Минулої ночі російські дрони вибухнули на території держави-члена НАТО – МЗС

фото
Понеділок, 4 вересня 2023, 10:39

Під час нічної атаки на українські порти на Дунаї російські "Шахеди" впали на території Румунії.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко, посилаючись на дані Держприкордонслужби, пише "Європейська правда". 

"За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські "шахеди" впали та здетонували на території Румунії", – заявив речник. 

Олег Ніколенко також опублікував фото вибуху з румунського боку Дунаю, зняте українськими прикордонниками поблизу Ізмаїла.  

 
Джерело: Facebook Олега Ніколенка

"Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО", – наголосив він.

У зв’язку з цим Олег Ніколенко закликав союзників України прискорити надання додаткових систем протиракетної та протиповітряної оборони та бойової авіації, щоб посилити захист і української інфраструктури, і прикордонної території держав-сусідок. 

Нагадаємо, у лютому Румунія вже фіксувала проліт російських ракет поблизу своїх кордонів. Київ тоді повідомив, що дві російські крилаті ракети "Калібр" перетнули кордон України з Молдовою та  пролетіли у повітряному просторі Румунії.

З початком російських ударів у серпні 2023 року по інфраструктурі Ізмаїла та Рені Румунія також перевіряла, чи падали дрони або уламки від них на її території. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: