МВС Фінляндії передасть українським рятувальникам дев’ять машин

фото
Понеділок, 23 жовтня 2023, 17:47

Міністерство внутрішніх справ Фінляндії підготувало для передання Україні дев’ять автомобілів для рятувальних служб.

Про це, як пише "Європейська правда", фінське МВС повідомило в понеділок.

Дев'ять транспортних засобів, призначених для служб порятунку, передали рятувальні служби округів Західна Уусімаа, Північне Саво, Південна Карелія та Кюменлааксо.

 
Фото: Міністерство внутрішніх справ Фінляндії

За словами фінської міністерки внутрішніх справ Марі Рантанен, допомога рятувальним службам становить близько 20% від усієї допомоги, яку Фінляндія надала Україні через механізм цивільного захисту ЄС.

Крім того, раніше Гельсінкі відправляли в Україну чотири карети швидкої допомоги, одну пожежну машину, матеріали для енергетичного сектору, транспортні засоби, ІТ-товари та обладнання.

Наразі Фінляндія формує пакети допомоги для енергетичного сектору, водного сектору, рятувальних служб та сектору охорони здоров'я, йдеться в пресрелізі фінського Міністерства внутрішніх справ.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року Фінляндія передала Україні 280 ваговозів матеріальної допомоги і 65 транспортних засобів.

Вона також надала експертну допомогу для підтримки механізму цивільного захисту ЄС у сусідніх з Україною країнах і прийняла евакуйованих з України пацієнтів, які потребували медичної допомоги.

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен раніше запевнила, що Україна буде однією з ключових тем обговорення міністрів ЄС, попри те, що топ-темою є ситуація в Ізраїлі і секторі Гази. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: