У НАТО назвали події в аеропорту Махачкали проявом радикалізації суспільства РФ

Понеділок, 30 жовтня 2023, 09:34

Учорашні заворушення в дагестанському аеропорту Махачкала невигідні Кремлю, хоча це і результат розпалювання ненависті російською пропагандою.

Про це заявив директор Центру передового досвіду в галузі стратегічних комунікацій НАТО Яніс Сартс у програмі Латвійського телебачення "Ранкова панорама", повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

На думку Сартса, сутички – це один із проявів радикалізації російського суспільства.

"Російські ЗМІ розпалюють ненависть до українців, Заходу, а тепер і до Ізраїлю. Напруженість у Росії зростає, і Дагестан – одне з місць, звідки родом багато хто з тих, хто загинув в Україні", – сказав Сартс, додавши, що події в Махачкалі не викликали особливого здивування.

Реклама:

За його словами, те, що сталося, було реакцією людей на конкретну ситуацію.

"Такі прояви невигідні Кремлю, і будуть спроби їх придушити", – сказав експерт, додавши, що це відбуватиметься "єдиним способом, який вони знають, – силою".

Кремлю і центральній владі ніщо не загрожує, але з точки зору логіки авторитарної системи такі прояви – щось таке, чого допускати не можна, бо події можуть зайти непередбачувано далеко.

Нагадаємо, у Махачкалі (РФ) в неділю учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути в літак з Тель-Авіва, шукаючи євреїв. Аеропорт зачинили.

Через заворушення в аеропорту понад 20 людей постраждали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: