Блокада кордону України: прикордонники розповіли, де найскладніша ситуація

Вівторок, 14 листопада 2023, 14:10

Найскладніша ситуація на кордоні з Польщею, який блокують польські перевізники, спостерігається на пункті пропуску "Ягодин".

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, станом на ранок найбільші черги спостерігаються у напрямку пункту пропуску "Ягодин" – це близько 1300 вантажівок. Тоді як на пунктах пропуску "Краківець" та "Рава-Руська" у чергах стоять по 500 вантажівок.

"Польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску на кордоні з Польщею. Фактично у напрямку виїзду з Польщі до України вони пропускають за годину одну або кілька вантажівок", – зазначив Демченко.

Реклама:
В уряді розповіли про переговори з протестувальниками, які блокують кордон з боку Польщі

Раніше представники польських автоперевізників, які блокують кордон з Україною, заявили, що останні переговори з українськими урядовцями не змогли покласти край суперечці.

Нагадаємо, 6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною.

Перевізники вимагають, серед іншого, запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та поставок для українських військових, призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та проведення їх перевірок.

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі. А також колонку про те, чому Україна не має права піти назустріч вимогам польських перевізників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: