Росію не переобрали в раду агентства ООН з питань судноплавства

доповнено
П'ятниця, 1 грудня 2023, 14:34

Росію не переобрали до Ради Міжнародної морської організації – агентства ООН, що займається питаннями безпеки судноплавства.

Як повідомляє "Європейська правда", підсумки голосування за новий склад оголосили на сторінках організації. 

Росія була однією з 11 країн-кандидаток на членство у раді в категорії "А" (країни з найбільшим інтересом у наданні послуг міжнародного перевезення), і єдиною з усіх не була обрана.

Асамблея Міжнародної морської організації обрала членами Ради агентства на 2024-2025 роки Китай, Грецію, Італію, Японію, Ліберію, Норвегію, Панаму, Корею, Британію і США. Росія до складу не увійшла. 

Реклама:

"Справедливе рішення, адже ніхто не завдав більшої шкоди вільному судноплавству за останні десятиліття, ніж Росія. Вдячний членам ММО за цей відповідальний крок", – відреагував президент України Володимир Зеленський.

В Офісі президента розповіли, що Зеленський у понеділок звертався із закликом до Асамблеї, переконуючи, що Росії не місце в керуючому органі ММО.

Нагадаємо, перед цим Росію вперше не обрали до Виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї. 

Також у листопаді оновлювали Виконавчу раду ЮНЕСКО і Росію теж вперше не обрали до її складу.

Перед цим представника Росії вперше не обрали до складу Міжнародного суду ООН: він програв представникові Румунії, колишньому міністру закордонних справ Богдану Ауреску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: