Британія передасть Україні два мінних тральники в межах морської коаліції

Понеділок, 11 грудня 2023, 08:57

Велика Британія та Норвегія започаткували нову коаліцію морських сил для підтримки України, що працюватиме над передачею кораблів та техніки Києву, аби посилити його здатність діяти на морі.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Британії

В межах коаліції міністр оборони Британії Грант Шаппс сьогодні, 11 грудня, підтвердить передачу двох мінних тральників Королівських ВМС для Військово-морських сил України.

Нова коаліція надасть довгострокову підтримку Києву, зокрема навчання, обладнання та інфраструктуру для посилення безпеки в Чорному морі, зазначає відомство.

Реклама:

Поряд з цією новою ініціативою, вказує Міноборони, Шаппс має повідомити подальші деталі військової підтримки України з боку Великої Британії.

Відомство запевняє, що підтримка в межах морської коаліції буде довгостроковою та допоможе Києву трансформувати свої Військово-морські сили, зробивши їх більш сумісними із західними союзниками та зміцнивши безпеку в Чорному морі.

"Ці мінні тральники нададуть Україні життєво важливі можливості, які допоможуть рятувати життя на морі та відкриють життєво важливі експортні шляхи, які були суттєво обмежені після того, як (президент РФ) Путін розпочав своє незаконне повномасштабне вторгнення", – заявив Шаппс.

Раніше глава МЗС Британії Девід Кемерон пообіцяв, що у наступному році підтримка України з боку Лондона не скоротиться.

Перед цим Данія передала Військово-морським силам України унікальні дрони – автономні гідрографічні комплекси SeaBat T51, які, зокрема, дозволяють виявляти підводні об’єкти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: