Рада Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією РФ, проведе перше засідання в Гаазі

Середа, 6 грудня 2023, 14:08

Перше засідання Ради Міжнародного реєстру завданих Росією збитків відбудеться в Гаазі до кінця року.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram, пише "Європейська правда".

"Заслухали інформацію Мін’юсту щодо запуску Міжнародного реєстру збитків, що створений у травні в рамках Ради Європи. Перше засідання Ради Реєстру збитків відбудеться у грудні в Гаазі", – повідомив Шмигаль після наради щодо конфіскації активів РФ за кордоном.

Глава уряду також повідомив, що вже цього місяця Єврокомісія планує представити план використання заморожених суверенних активів Росії задля підтримки України. 

Реклама:

Він нагадав, що у США представлено двопартійний законопроєкт про конфіскацію активів підсанкційних російських олігархів на користь відновлення України. 

"Продовжуємо також активну роботу над компенсаційним фондом, що є частиною Міжнародного компенсаційного механізму", – додав Шмигаль.

Під конфіскацію мають потрапити як активи російських олігархів, так і суверенні активи Росії, зазначив глава уряду.

Нагадаємо, угоду про реєстр збитків від агресії РФ ухвалили у травні на саміті Ради Європи в Ісландії.

У червні виконавчим директором Реєстру збитків було призначено засновника і партнера юридичної фірми "Астерс", члена дорадчої ради Школи права Українського католицького університету Маркіяна Ключковського.

Про те, хто в Україні отримає право на частку російських грошей та як працюватиме новий механізм, читайте у статті Гроші РФ для громадян України: про що домовилися лідери Європи на саміті в Рейк’явіку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: