У Литві конфіскували перше авто з російськими номерами

фото
Вівторок, 12 березня 2024, 16:33

У Литві напередодні, 11 березня, вперше застосували норму про конфіскацію автомобілів із реєстраційними номерами Росії на пункті пропуску "Мядінінкай" на кордоні з Білоруссю.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила литовська митниця.

У понеділок близько 23:00 до пункту пропуску прибув громадянин Молдови на автомобілі Audi Q7 з російськими реєстраційними номерами. Він мав намір продовжити свою подорож до Білорусі, але митники перевірили його автомобіль і затримали його.

 
Фото: Митниця Литви

Перевірка документів водія показала, що власником автомобіля є громадянин Росії. Водій стверджував, що не знав про нові обмеження щодо авто з російськими номерами.

Реклама:

У результаті на громадянина Молдови склали протокол про адміністративне правопорушення, а Audi Q7, яке оцінили у 41 690 євро, конфіскували.

Минулого тижня литовська митниця попередила, що автомобілі з російськими реєстраційними номерами повинні залишити Литву та всю територію Євросоюзу до 11 березня 2024 року.

Виняток стосується громадян РФ, які прямують транзитом до або з Калінінградської області на зареєстрованих у Росії транспортних засобах зі спрощеним транзитним документом (STD). Такий транзит через Литву не може тривати більше 24 годин, вказує відомство.

Наразі усі країни Балтії заборонили в’їзд авто з номерами РФ. Також ці заборони ввели Польща, Фінляндія, Норвегія і Болгарія. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: