Байден закликав Сі вплинути на РФ та Іран через війни в України та на Близькому Сході

Новини — Вівторок, 2 квітня 2024, 18:50 —

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпінем – вперше після їхньої особистої зустрічі в Каліфорнії в листопаді минулого року.

Про це на брифінгу для журналістів розповів американський високопосадовець, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Американський президент говорив із Сі про важелі впливу Китаю на Росію та Іран в контексті воєн в Україні та на Близькому Сході, зазначив посадовець.

Також Байден висловив занепокоєння з приводу поведінки Китаю в Південно-Китайському морі. Зокрема, йдеться про нещодавній епізод, коли китайці обстріляли з водометів філіппінський суховантаж.

Реклама:

За його словами, Байден підштовхував Сі до зусиль у боротьбі з наркотиками, одночасно обговорюючи прогрес, досягнутий з листопада щодо заходів з обмеження і перекриття потоку деяких хімічних речовин для виготовлення синтетичних наркотиків.

Нагадаємо, 15 листопада Байден і Сі зустрілися на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва – це була їхня перша особиста зустріч за рік і перший візит Сі до Штатів за чотири роки.

Всього через кілька годин після зустрічі Байден назвав Сі Цзіньпіна "диктатором".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: