У Румунії заарештували підозрюваного у шпигунстві на користь РФ

Новини — П'ятниця, 24 травня 2024, 12:12 —

Громадянина Румунії спіймали на шпигунстві на користь Росії, його вже заарештували.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Digi24.

Злочин, скоєний румуном, є державною зрадою. Чоловік нібито знімав і фотографував військові колони, що проходили через Румунію, і передавав їх до Кремля через російське посольство. 

"23.05.2024 року слідчі  Управління з розслідування організованої злочинності та тероризму  (DIICOT) наказали затримати обвинуваченого (громадянина Румунії), який переслідується за вчинення злочину державної зради.

Реклама:

З доказів у справі з'ясувалося, що, починаючи з 2022 року, він здійснював спостереження за деякими військовими об'єктами Румунії або НАТО, розташованими в околицях міста Тульча, збирав інформацію військового характеру і фотографував військову бойову техніку і пересування особового складу в прикордонній зоні з Україною, яку надсилав дипломатам з посольства Російської Федерації в Бухаресті", – йдеться у повідомленні DIICOT. 

У помешканні підозрюваного пройшли обшуки і вилучені докази.

За поданням DIICOT, Апеляційний суд Бухареста виніс рішення про превентивний арешт обвинуваченого терміном на 30 днів.

Судові заходи були проведені спільно з співробітниками судової поліції з центральної структури DIICOT та Управління по боротьбі з організованою злочинністю та підпорядкованих структур. Акція отримала підтримку Румунської розвідувальної служби, Головного управління військової розвідки Міністерства національної оборони та жандармів бригади спеціального призначення жандармерії "Влад Цепеш". Спеціалізовану підтримку надали Технічна та криміналістична служба DIICOT та Управління спеціальних операцій в рамках IGPR.

На початку травня стало відомо, що Норвезька поліційна служба безпеки (PST) виявила, що агенти російської розвідки працюють у Західній Норвегії, та вважає, що Росія може готувати диверсії проти об'єктів критичної інфраструктури.

Перед цим генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що викриті випадки шпигунства на користь Росії в державах-членах Альянсу не завадять наданню військової допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: