Стефанішина: Першу фазу скринінгу законодавства на відповідність праву ЄС вже завершили

Новини — Четвер, 6 червня 2024, 09:34 —

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що першу фазу процесу скринінгу українського законодавства на відповідність праву ЄС завершено.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона повідомила у своєму Facebook.

Стефанішина розповіла, що першу фазу скринінгу завершено, та що у Київ прибула делегація Єврокомісії для координації подальшої роботи. 

"Рада привітати всіх нас із завершенням першого етапу  – понад 30 пояснювальних сесій у межах процесу офіційного скринінгу. Українські делегації в межах сесій отримали корисний досвід та необхідні знання, щоб продовжувати наш впевнений рух до повноцінного членства", – зазначила Ольга Стефанішина.

Реклама:

Делегація Єврокомісії, що прибула в Україну, відповідальна за проведення скринінгу з європейського боку.

Під час першого дня консультацій – у середу – йшлося про методи та підходи проведення наступного етапу оцінки українського законодавства, а також очікування від української сторони. 

"Детально обговорили кожен з переговорних розділів, щодо яких відбувались роз’яснювальні сесії", – розповіла віцепрем’єрка.

За інформацією "ЄвроПравди", друга фаза скринінгу має початися після затвердження переговорної рамки, що, за позитивного сценарію, станеться до кінця червня. 

Нагадаємо, переговорна рамка – документ, який визначає принципи та процедури ведення переговорів про вступ із країною-кандидатом. Її розробляє Єврокомісія паралельно зі "скринінгом" – вивченням законодавства України щодо рівня його відповідності праву ЄС. 

Після її затвердження Радою ЄС відбувається перше засідання Міжурядової конференції, яке вважається офіційним початком переговорів про вступ.

Про основні елементи проєкту переговорної рамки для України, які були представлені ще 2020 року для Албанії та Північної Македонії, читайте в статті "Які "батоги та пряники" пропонує Єврокомісія Києву"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: