В ЄС засуджують події, що сталися біля російського посольства в Києві - офіційний представник

Понеділок, 16 червня 2014, 09:24

В Європейському Союзі закликають офіційний Київ гарантувати безпеку посольства Російської Федерації в Україні, заявила в неділю "Інтерфаксу" в Брюсселі Майя Коціянчич, представник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон в неділю, 15 червня.

"Ми засуджуємо напад на російське посольство в Києві. Ми закликаємо українську владу забезпечити необхідні заходи безпеки згідно з їх зобов'язаннями за Віденською конвенцією", - повідомила Коціянчич.

Нагадаємо, що в суботу в Києві кілька тисяч людей зібралися біля будівлі посольства РФ в Україні і вимагали від російської влади припинити втручатися у внутрішні справи України, а від російських дипломатів залишити територію країни. Також люди висунули вимогу до керівництва України розірвати дипломатичні відносини з РФ.

Увечері люди спробували прорватися до будівлі посольства, проте їм завадили співробітники правоохоронних органів і члени самооборони Майдану. Внаслідок подій, що відбулися, люди перевернули й обмалювали кілька автомобілів із дипломатичними номерами, а також закидали будівлю посольства петардами і пакетами з зеленкою.

До присутніх прибули деякі представники української влади, які закликали людей не використовувати силу і висловлювати свої протести мирним шляхом. Пізніше в МЗС України повідомили, що під час подій під посольством правоохоронці затримали кількох провокаторів, які закликали до штурму будівлі посольства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.