Економіка Німеччини показує швидке зростання

Понеділок, 16 червня 2014, 14:16

Експерти прогнозуют Німеччині подальше зростання ВВП. Важливим фактором успішного розвитку эконкомики, на їх думку, є приплив кваліфікованих мігрантів та сприятливий споживчий клімат, особливо в сфері будівництва.

"У третьому кварталі економічне зростання Німеччини знову буде вище", - йдеться у звіті бундесбанку, опублікованому в понеділок, 16 червня, передає Deutche Welle.

Німецький федеральний банк розраховує на значне зростання ВВП країни в літні місяці. Згідно з прогнозом бундесбанку, за підсумками всього 2014 року ВВП Німеччини виросте на 1,9 відсотка.На основі цих прогнозів експерти передбачають, що в 2015 році очікується зростання економіки Німеччини на 2,0 відсотка, у 2016 році - на 1,8 відсотка. 

В цей же час Інститут світової економіки (IfW) у Кілі прогнозує, що у зв'язку з очікуваним зростанням ВВП Німеччини, рівень інфляції в країні в 2015 році підвищиться. Можливе зростання цін економісти пов'язують з очікуваним зниженням рівня безробіття та збільшенням доходів, передає агентство Reuters.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.