Фюле сподівається, що ЄС позитивно відреагує на заяву Порошенка про членство України

П'ятниця, 27 червня 2014, 13:04

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле сподівається, що держави-члени Європейського Союзу позитивно відреагують на заяву президента України Петра Порошенка про амбіції України набути членства в ЄС.

Як передає УНІАН, про це Фюле сказав журналістам у Брюсселі, коментуючи відповідну заяву українського президента.

"Заява Порошенка була зроблена в односторонньому порядку та пов’язана з угодою, яка була сьогодні підписана, і пов’язана з баченням, яке є в України стосовно її майбутнього. Чи можливо, що буде позитивна реакція держав-членів та вони знайдуть спільну позицію? Я на це сподіваюсь", - сказав Фюле.

Він нагадав про заяви ЄС щодо України про те, що угода не є фінальною метою співпраці. "Шлях уже був визначений. Зараз, на цьому етапі, успіх не так залежить від того, як швидко та амбіційно лідери ЄС будуть реагувати, але як амбіційно та віддано українці будуть імплементувати угоду. Ця угода – це не магічна формула, яка вирішить усе за ніч. Це – матриця для модернізації, це про реформи", - вважає Фюле.

Відповідаючи на запитання, чи вірить він особисто у майбутнє членство України в ЄС, єврокомісар сказав: "Я в це вірю. ЄС – це європейський проект, і держави-члени ухвалили статтю 49, через яку вони надали європейську перспективу кожній європейській країні, яка просуває європейські принципи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: