РФ з 21 липня посилює вимоги до ввезення продукції через ЄС

П'ятниця, 11 липня 2014, 15:04

Россільгоспнагляд з 21 липня вводить новий, більш жорсткий, порядок ввезення продукції тваринництва, що прямує транзитом через Євросоюз.

Як повідомляє служба, піднаглядна ветконтролю продукція, яка вироблена підприємствами третіх країн і надійшла транзитом через ЄС, повинна поставлятися тільки в транспортних засобах та контейнерах, опломбованих у країні-експортері.

Пломба не повинна розкриватися в країнах Євросоюзу. Вантаж має супроводжувати оригінал ветеринарного сертифіката країни походження продукції, передає Інтерфакс.

Ці умови не поширюються на продукцію Андорри, Ватикану, Ліхтенштейну, Ісландії, Монако, Норвегії, Сан-Марино та Швейцарії, а також на такі види продукції: на живих тварин, що не належать до ссавців, кімнатних тварин і тварин-компаньйонів, предмети колекціонування, трофеї, які пройшли повну таксидермічну обробку, корми та кормові додатки, водні біологічні ресурси і продукти їх переробки, готову продукцію харчового та кормового призначення в упаковці для роздрібної реалізації, промаркованій підприємством-виробником, а також на лікарські засоби для тварин та інші препарати ветеринарного призначення (засоби діагностики, дезінфекції, дезінсекції, дератизації).

Як пояснює відомство, цей захід спрямований на те, щоб запобігти занесенню збудників заразних хвороб тварин і ввезенню продукції тваринного походження, що не відповідає вимогам безпеки.

Раніше схожа міра діяла лише щодо продукції, яка прямує транзитом через Литву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.