В італійському парламенті відбулися слухання щодо України

Середа, 16 липня 2014, 14:42

Комітет із закордонних справ парламенту Італії провів слухання щодо ситуації із дотриманням прав людини в Україні.

Зустріч відбулася 15 липня в приміщенні італійського парламенту, повідомляє італійсько-українське видання "Українська газета".

Під час зустрічі посол України в Італійській республіці Євген Перелигін та представники української громади представили італійським парламентарям факти порушення прав людини з боку російської влади, зокрема щодо затримання кінорежисера Олега Сенцова та льотчиці Надії Савченко.

"Сьогодні вбивають та викрадають українців, сьогодні також обмежують їхні права. Багато моїх співвітчизників залишили свої домівки", - сказав посол.

Як зазначає видання, італійські парламентарі висловили солідарність з українцями, які опинилися в драматичній ситуації, та засудили порушення прав людини в Україні.

"Ця ситуація є загрозливою для Європи з погляду стосунків нації та її складової - етнічної групи. Вона може мати непередбачувані наслідки для інших держав", - сказав голова комітету з прав людини італійського парламенту Маріо Марацітті. Він закликав до діалогу, "щоб не перетнути межу неповернення".

Під час слухань італійські депутати дуже часто запитували про існування "фашистських рухів в Україні", розповсюдження антисемітизму та нацизму.

Про це, зокрема, написав на своїй сторінці у Facebook Євген Перелигін.

 

"Один з італійських депутатів все одно запитував про міфічний "Правий сектор" і проблему начебто існування фашистських рухів в Україні. Які ще докази бандитських дій терористів та Росії потрібні таким парламентарям?"- запитує він.

 "Єдиними екстремістськими угрупованнями в Україні є ЛНР і ДНР. На президентських виборах лідер "Правого сектору" набрав менше 2%, тоді як у Франції подібна організація здобула 20% голосів. Український фашизм живе  лише в російській пропаганді", - відповіла італійським депутатам президент фонду "Відкритий діалог", уродженка Севастополя Людмила Козловська.

Депутат від "Демократичної партії" Італії Елеонора Чімбро запропонувала підготувати до розгляду в парламенті документ на підтримку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: