Єврокомісія визначиться з компенсацією фермерам до четверга

Понеділок, 11 серпня 2014, 16:45

Європейська комісія 11 серпня створила комісію з метою оцінки впливу заборони Росією імпорту продовольчих товарів з країн Європейського Союзу. Новостворена група повинна визначити, чи мають фермери ЄС отримати компенсацію.

Про це повідомляє Euopean Voice.

Комісія на чолі з генеральним директором Єврокомісії у справах транспорту Єжи Плєва, як очікується, поділиться своїми висновками з державами-членами в четвер.

Реформи спільної сільськогосподарської політики (CAP) ЄС, які набули чинності на початку цього року, дають більше гнучкості для прийняття екстрених заходів під час кризи на ринку. 

Комісія буде мати можливість діяти швидко, самостійно, без необхідності схвалення від держав-членів та Європейського парламенту. 

У ЄС є резервний фонд у розмірі €420 млн, які він може використовувати для цієї мети.

"У нас є механізми", - сказав  представник Єврокомісії Роджер Вейт . "Ми можемо підтримати фермерів, якщо є проблеми. Але спочатку потрібно проаналізувати потенційні наслідки". 

 Він сказав, що комісії, можливо, буде потрібно більше часу, щоб визначити, чи  компенсація необхідна.

Росія є найбільшим експортним ринком ЄС для харчової і сільськогосподарської продукції. Експорт товарів, заборонених в Росії складають близько 7% експорту ЄС. 

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів у цілях забезпечення безпеки Російської Федерації", який забороняє протягом року ввозити продовольство з країн, що ввели санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.