Молдова і Румунія об'єднали газотранспортні системи

П'ятниця, 15 серпня 2014, 15:38

Молдавський оператор з транспортування природного газу, державне підприємство Vestmoldtransgaz, і румунське Національне товариство з транспортування газу Transgaz підписали в Бухаресті Угоду про спільну експлуатацію магістрального молдавсько-румунського газопроводу "Унгени-Ясси".

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови, зазначає Укрінформ.

"Підписана в Бухаресті Угода передбачає спільну експлуатацію газопроводу "Ясси-Унгени" і встановлює набір правил, експлуатаційних процедур і операційно-технічних умов для постачання до Молдови газу з румунської газотранспортної системи", - наголошується в повідомленні прес-служби уряду.

Будівництво магістрального молдавсько-румунського газопроводу почалося в серпні 2013 року. Його протяжність становить 44 км, і він з'єднує газотранспортні системи двох країн. Вартість об'єкта - трохи більше 26 млн євро, а потужність "газової труби" - до 1,5 млрд кубічних метрів газу на рік.

Здача газопроводу запланована на 27 серпня нинішнього року - День незалежності Молдови. Румунія планує поставляти до Молдови до 500 млн кубічних метрів газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.