Україна хоче отримати ще одну річну квоту для експорту в ЄС

Вівторок, 14 жовтня 2014, 12:08

Український уряд веде переговори з Євросоюзом з метою отримати ще одну річну квоту для експорту в ЄС з 1 листопада.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це сказав в.о. міністра економічного розвитку та торгівлі Валерій Пятницький в рамках круглого столу, організованого Українською аграрною конфедерацією.

"У випадку вступу в дію угоди про зону вільної торгівлі ми б отримали ще одну річну квоту. Проте було домовлено про продовження режиму автономних торговельних преференцій. Оскільки наші виробники розраховували на цю квоту, уряд почав відповідні переговори з ЄС", - сказав він. 

Як зазначив Пятницький, щодо деяких позицій Україна вже вичерпала річні квоти. Йдеться про кукурудзу, зерно, мед та яблучний сік.

Окрім того, за його словами, є також позиції, щодо яких річна квота буде незабаром закрита.

"Враховуючи, що вступ у дію ЗВТ відкладено, ми не можемо вести переговори про перегляд квот. Нагадаю, що наразі ці квоти діють у рамках автономних торговельних преференцій, що є доброю волею ЄС", - відзначив урядовець.

"Ми розпочали переговори, щоб допомогти нашим експортерам", - додав він.

Нагадаємо, 29 вересня Рада ЄС із загальних питань офіційно прийняла рішення про перенесення початку імплементації угоди про ЗВТ Україна-ЄС, яка є частиною Угоди про асоціацію, на 1 січня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.