Україна отримала додаткові квоти на експорт в ЄС

Понеділок, 4 серпня 2014, 17:15

Отримання квот на безмитний імпорт українських зернових до Євросоюзу значно прискорилося. Зокрема, квота на імпорт кукурудзи була використана повністю.

Про це повідомляє сайт інформаційної компанії "ПроАгро".

Так, минулого тижня європейські покупці отримали додаткові обсяги безмитних квот на пшеницю, ячмінь і кукурудзу, відкритих до 1 листопада 2014 року в рамках автономних торгівельних преференцій ЄС, наданих Україні. Квоти були надані у рекордному обсязі - 663,2 тис. т (тижнем раніше - лише 80,6 тис. т).

Окрім того, компанії отримали ще частину квоти на постачання до ЄС 191,6 тис. т пшениці (тижнем раніше - 40,5 тис. т). Таким чином, на поточний момент квота на пшеницю вибрана на 39,7% з 950 тис. т, визначених квотою.

Крім того, було запрошено частину квоти на безмитну поставку в ЄС 336,6 тис. т кукурудзи (тижнем раніше - 30 тис. т). З цього моменту квота на кукурудзу вибрана на 100%.

Також за минулий тиждень були видані додаткові квоти на мед натуральний - зараз заповнення квоти становить 68,8%, отримання квотних обсягів відбувається стабільно, і ймовірно, повністю ліміти буде вибрано ще до початку осені.

Серед інших товарів, квоти на які були отримані минулого тижня, відзначаються консервовані томати та інші цукри (глюкоза, фруктоза і т. д.).

За 14 товарними позиціями отримання безмитних квот ще не починалося.

Нагадаємо, Рада ЄС з питань закордонних справ 14 квітня 2014 року схвалила одностороннє скасування мит на експорт низки українських товарів у країни ЄС до 1 листопада цього року. Для інших груп товарів були введені більш низькі порівняно з чинними ставки ввізних митних зборів.

Після ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС безмитні річні квоти діятимуть на постійній основі з можливістю подальшого збільшення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.