Віце-президент Єврокомісії заявляє про необхідність розслідування катастрофи борту МН17

П'ятниця, 18 липня 2014, 17:29

Віце-президент Європейської комісії Сіім Каллас заявляє про необхідність проведення незалежного розслідування катастрофи борту МН17 та відкритості встановлених фактів для глобального контролю.

Як передає УНІАН, про це йдеться у заяві Калласа, розповсюдженій сьогодні.

"Зараз необхідно безпосереднє і незалежне розслідування причин аварії. Я закликаю всі зацікавлені сторони взяти участь і зробити все можливе, щоб допомогти в цьому важливому завданні. У практичному плані це означає, що слідчі повинні мати безперешкодний доступ до місця аварії і, звичайно, до "чорних ящиків", до запису даних польоту і бортових мовних самописців. Суспільна довіра вимагає повністю прозорої та відкритої процедури", - сказано в заяві.

"Громадськість жадає фактів. Факти про те, що сталося з MH17, повинні бути відкриті для глобального громадського контролю. І якщо стане ясно, що ця катастрофа була скоєна навмисно, якщо MH17 був збитий у повітрі, що призвело до загибелі стількох невинних цивільних осіб, винні мають бути притягнуті до відповідальності", - заявив Каллас.

Він наголосив: "Ми всі глибоко вражені катастрофою літака в Україні, яка призвела до трагічної загибелі стількох людей". "Наші найглибші співчуття сім'ям загиблих", - додав віце-президент.

Крім того, Каллас повідомив, що активував кризовий авіаційний центр ЄС для координації впливу на повітряний простір, щоб "гарантувати безпеку польотів". "Я хотів би запевнити авіапасажирів, що літати безпечно", - пояснив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: