В Італії бояться, що серед іммігрантів "з моря" можуть бути терористи

Вівторок, 8 липня 2014, 17:20

Міністерство оборони Італії попереджає про можливість перетину терористами Середземного моря у човнах разом з іммігрантами, повідомляє агенція France-Presse.

Начальник штабу оборони Італії Луїджі Бінеллі Мантелли заявив, що такий стан речей підвищує не тільки показники нелегального перебування в країні, а й ризик ескалації терактів. Прикордонна поліція, а також військово-морський флот мають бути спеціально навчені техніці розпізнавання терористів серед іммігрантів.

Зокрема, за останню добу італійська морська охорона виявила 447 іммігрантів з Африки, серед них була жінка на дев’ятому місяці вагітності, йдеться в повідомленні Міністерства оборони Італії.

Раніше повідомлялося, що у водах між Сицилією і узбережжям Північної Африки співробітники служби берегової охорони Італії виявили близько 30 тіл на борту врятованого риболовного судна з мігрантами.

За 2014 рік понад 65 тис. мігрантів прибули в Італію з Північної Африки, більшість із них є громадянами Еритреї, Сирії, Сомалі і Малі, що втікають із зон військових дій. Багато з них мають вищу освіту і планують подальше просування в інші країни Європи, тоді як інші шукають робочі місця в Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.