РФ анексує Абхазію, гальмуючи рух Грузії до НАТО – Лінкявічюс

Вівторок, 2 грудня 2014, 11:28

Російська федерація планує офіційну анексію Абхазії, що ускладнить шлях Грузії до НАТО.

Про це заявив перед початком міністерської зустрічі альянсу глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє з Брюсселю кореспондент Європейської правди.

"Виходячи з того, що робить Росія в Абхазії, вона рухається за кримським сценарієм. Можливо, будуть інші інструменти, але результат буде той самий – нелегальна анексія грузинської території", - заявив він.

Як відомо, нещодавно РФ та самопроголошена влада Абхазії підписали угоду про співпрацю, що передбачає фінансування цієї території з бюджету РФ. Водночас світова спільнота вважає Абхазію частиною Грузії.

"Ця ситуація створює додаткові перепони для інтеграції Грузії (до альянсу), - зазначив Лінкявічюс. - Але я маю надію, що змінений уряд Грузії, попри все, рухатиметься шляхом проведення необхідних реформ з тією ж енергією".

Глава МЗС Литви, водночас, висловив переконання, що попри всі проблеми Грузія отримає статус повноцінного члена НАТО. "План, суть та зміст нашої допомоги Грузії полягає в тому, щоби зрештою привести її до членства в НАТО. Звичайно, це буде не завтра; звичайно, цей шлях потребуватиме часу. Але його потрібно пройти", - заявив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.