Сотні пасажирів - досі на охопленому пожежею поромі. Доля українок невідома

Фото
Неділя, 28 грудня 2014, 14:35

Сотні пасажирів охопленого пожежею порому Norman Atlantic досі перебувають на його борту.

Про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

Наразі, як зазначається, лише 150 з 466 пасажирів та 55 членів екіпажу було спущено на воду у рятувальних шлюпках.

Водночас, як зазначається, лише 56 осіб зі вказаних 150 було піднято на борт порому Spirit of Piraeus через складні погодні умови.

Доля двох українок, які були серед пасажирів судна, наразі невідома.

Як повідомляє грецьке видання з посиланням на капітана судна, пором було спрямовано до узбережжя Албанії, пожежу наразі не ліквідовано, проте локалізовано.

Як зазначається, рятувальну операцію ускладнюють складні погодні умови - сильний вітер до 10 балів за шкалою Бофорта (близько 88 км на годину - Ред.), а також сильний дощ та град.

Norman Atlantic (фото - Rainews.it)

"Ми працюємо для порятунку всіх пасажирів і, звичайно, ми намагаємося, щоб ніхто не залишився безпорадним у цій складній ситуації. Це один з найбільш складних випадків пошуку і порятнку, з якими ми стикалися досі, і для яких нам знадобиться допомога декількох сил",  - заявив міністр торгового флоту Греції Мілтіадіс Варвіціотіс

"На щастя, повз проходить достатньо кораблів, що дає нам оптимізм, що ми матимемо достатньо сил, щоб спробувати врятувати людські життя, які в будь-якому разі ми не хочемо піддати ще більшій небезпеці, ніж є зараз", - додав він.

Водночас італійське видання La Repubblica повідомляє про порятунок близько 170 осіб. 

За інформацією газети, на поромі, де перебувають сім´ї з дітьми, зростає паніка серед пасажирів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пасажирський пором Norman Atlantic з 466 пасажирами на борту загорівся в морі неподалік від  грецького острова Отоной.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.