Британія повністю виплатить борги Першої світової війни

Четвер, 4 грудня 2014, 14:08

Міністр фінансів Великої Британії Джордж Осборн оголосив, що у березні 2015 року уряд виплатить 1,9 млрд фунтів ($2,9 млрд) за боргами Першої світової війни.

Про це повідомляє ВВС.

Боргові папери, які можна простежити до часів Першої світової війни, на даний момент знаходяться на руках 120 тис. інвесторів.

Військові облігації були випущені 1932 року тодішнім міністром фінансів Невіллом Чемберленом для рефінансування зобов'язань за попередніми серіями державних паперів.

Ставка за облігаціями, випущеними у роки Першої світової війни, становила 5%. Облігації 1932 року пропонували прибутковість у 3,5%.

Таким чином уряд має намір погасити всі борги з часів Першої світової війни.

"Це момент для Великої Британії, яким ми можемо пишатися. Ми можемо нарешті розплатитися з боргами, набутими під час боротьби у Першій світовій війні", - сказав Джордж Осборн

Це вперше за 67 років уряд погашає такого роду облігації. За оцінками Бюро з управління боргом, з 1917 року уряд виплатив близько 5,5 млрд фунтів за військовими позиками.  

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів Великої Британії планує в лютому витратити близько $350 млн на викуп цінних паперів, випущених для рефінансування боргу, залученого під час Першої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.