ВМС України та США провели спільні навчання в Чорному морі

Середа, 14 січня 2015, 11:06

Спільні навчання флагмана ВМС України фрегату "Гетьман Сагайдачний" та американського есмінця "Дональд Кук", що відбулися в неділю у Чорному морі, підкреслюють тісний взаємозв'язок між військово-морськими силами США і України.

Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні.

Навчання складалася з низки сценаріїв дій на морі, спрямованих на удосконалення вмінь особового складу, в тому числі переміщення персоналу з судна на судно, тактичні маневрування і змодельований асиметричний захист від нападу з залученням польоту на низькій висоті вертольоту з фрегату "Гетьман Сагайдачний".

"Участь в цих навчаннях ракетного есмінця "Дональд Кук" підкреслює тісний взаємозв'язок між військово-морськими силами США і України, а його присутність в Чорному морі демонструє налаштованість Сполучених Штатів до тісної співпраці зі своїми партнерами заради підвищення морської безпеки і стабільності в регіоні", - підкреслюється у повідомленні.

"Обидві сторони отримали цінний досвіт під час сьогоднішніх навчань, які допомогли нам краще зрозуміти дії українського флоту водночас із налагодженням партнерських зв'язків та підвищенням безпеки регіону", - зазначив помічник офіцера з оперативних питань есмінця "Дональд Кук" лейтенант Ентоні Мелендес-Діас. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.