Берлін: ми домовилися про лінію розмежування. Київ: Росія ніби "десь на Місяці"

Четвер, 22 січня 2015, 07:08

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр стверджує, що під час переговорів у "нормандському форматі" на рівні міністрів закордонних справ було домовлено про лінію розмежування між українською армією та бойовиками на Сході України.

Про це повідомляє офіційний твіттер МЗС Німеччини, а також веб-сайт відомства.

"Ми погодили лінію розмежування, відведення важкого озброєння та невідкладну зустріч контактної групи", - цитує міністра твіттер-повідомлення міністерства.

Прес-реліз німецького МЗС уточнює, що відведення військ має проходити вздовж тієї лінії, про яку було домовлено у вересні в Мінську. Ключові деталі, зокрема, належність території донецького аеропорту, не уточнюються.

Фото Photothek.net з твіттера МЗС ФРН

Водночас політичний директор МЗС Олексій Макєєв, який також брав участь у переговорах, висловив упевненість у тому, що Росія говорила "іншою мовою" та не була  налаштована на позитив у вирішенні кризи.

"Три (міністри говорили) про одне, один (російський) - про інше. Три на землі - один на місяці. Троє (налаштовані) на позитив - один навпаки. Але розмовляти тре(ба), якщо це врятує бодай одне життя", - йдеться в повідомленні дипломата, яке супроводжує фотокопія спільної заяви міністрів.

У заяві Штаймаєра також йдеться про те, що міністри не впевнені у виконанні досягнутих домовленостей.

Він зазначив, що зустріч на найвищому рівні в Астані може відбутися лише у випадку, якщо домовлене буде виконане.

Як повідомлялося, ввечері 21 січня в Берліні розпочалася чергова зустріч у "нормандському форматі" - на рівні глав МЗС України, Росії, Німеччини і Франції. Вона завершилася вночі 22 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.