У Польщі страйкують фермери. Трактори можуть заблокувати столицю

Фото
Середа, 11 лютого 2015, 12:17

Польські фермери розпочали у середу марш протесту і на тракторах прямують до Варшави з компенсації для фермерів, зокрема, за знищені кабанами угіддя та низькі ринкові ціни сільськогосподарської продукції.

Про це пише Rzeczpospolita.

Як зазначається, навіть тисяча тракторів може паралізувати рух у столиці.

Досі фермери протестували у регіонах Польщі, блокуючи тракторами окремі ділянки доріг, після того як уряд не дослухався до їх вимог фермерська профспілка оголосила марш на Варшаву.

"Натхненником наших протестів є Савицький (міністр сільського господарства Польщі Марек Савицький). Зарозумілість міністра дорівнює хіба що його некомпетентності. Завдяки йому на варшавців завтра чекають затори", - заявили у фермерській профспілці у вівторок.

Наразі трактори рушили в напрямку столиці з кількох регіонів. Близько 14.00 фермери планують заблокувати рух на під’їздах до столиці. Протестувальники, які прибудуть до столиці іншим шляхом, зберуться під будівлею Міністерства сільського господарства На цей же час у міністерстві заплановане засідання щодо цін на молоко і свинину і їх погодження з Єврокомісією.

Фото: Tvn24 

Фермери кажуть якщо їх вимоги не будуть виконані, вони будуть вимагати відставки міністра Марека Савіцького.

Нагадаємо, страйк фермерів у Польщі розпочався минулого понеділка, тоді фермери блокували трасу національного значення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.