Фермери в Брюсселі палять багаття та штурмують будівлі

Фото
П'ятниця, 19 грудня 2014, 11:45

Бельгійські фермери, які 19 грудня заблокували європейський квартал в Брюсселі, розпочали палити багаття та штурмувати будівлі.

Про це повідомляє бельгійське видання Le Soir.

Як зазначається, біля будівлі Європейської комісії фермери розпалили багаття, в якому палять опудала європейських лідерів, посаджених в тюки сіна.

Як повідомляє DH.be, в протесті задіяно від однієї до двох тисяч учасників. Окрім бельгійських, приїхали також фермери з  з Франції, Німеччини та Нідерландів.

Участь в протесті беруть профспілкові організації CNE та CGSP, а також Об'єднана федерація асоціацій сільгоспвиробників (FUGEA) та Грінпіс.

Фермери спалили опудало Меркель (фото - Le Soir)

Раніше протестувальники розгорнули на місці будівництва майбутньої будівлі Ради ЄС плакат, що проголошує "Веселого Різдва і жорсткої економії".

Окрім того, згідно з повідомленням, групи демонстрантів також штурмували приміщення Європейської асоціації харчової промисловості ("FoodDrink Europe") та її підрядників ("Business Europe").

"Висновки Європейської ради говорять, що ми повинні завершити переговори про TTIP (Трансатлантичну угоду про вільну торгівлю з США. - Ред.) в 2015 році. Структури ЄС задають курс жорсткої економії, і національні уряди слідують їм",-  скаржиться Себастьян, один з організаторів акції. 

Фермери розпалили багаття біля будівлі Єврокомісії (фото - Le Soir)

"Це обмеження для бідних, для тих, хто живе на заробітну плату, а не для транснаціональних корпорацій або акціонерів. Ми бачимо результат цієї політики в Греції, Іспанії чи Італії. Це політика, яка не працює і тільки посилює нерівність", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з самого ранку 19 грудня бельгійські фермери заблокували будівлю Ради ЄС в Брюсселі.

Причиною протесту є жорсткі заходи економії, а також переговори ЄС щодо підписання договорів про вільну торгівлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.