Утримання "Містралів" обходиться Франції у 5 млн євро на місяць - ЗМІ

П'ятниця, 13 лютого 2015, 10:02

Невиконання контракту з передачі Росії вертольотоносців "Містраль" може обернутися для Франції значними збитками.

Про це пише колумніст французької газети L'Opinion Жан-Домінік Мерше.

"За нашою інформацією, невиконання договору поставки двох вертольотоносців типу "Містраль", "Владивосток" і "Севастополь", коштуватиме 5 млн євро на місяць, і це лише оплата охорони та технічного обслуговування двох кораблів", - пише автор.

За його інформацією, до цієї суми додасться повернення вже сплачених Москвою 890 млн євро і штраф за прострочення, який зростає з кожним тижнем, хоча і обмежений 5% від загальної вартості контракту.

При цьому, за словами автора, набагато більшою може виявитися сума, яку зажадає Москва за відшкодування збитків від зірваного контракту.

"Сьогодні ніхто не має ні найменшого поняття щодо обсягу цієї виплати, однак називаються суми від 500 млн до 5 млрд євро", - зазначає Мерше.

Він також додав, що Росія може вимагати відшкодування витрат, пов'язаних з відправкою російських моряків у Сен-Назер або з інвестиціями, витраченими на підготовку російського флоту до прийняття двох нових кораблів.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що умови для передачі Росії вертольотоносців "Містраль" поки ще не виконані, незважаючи на підписання нових Мінських домовленостей.

Російські ЗМІ розповсюдили інформацію, що процес передачі Росії "Містралів" може бути запущений вже наступного тижня у зв’язку з підписанням у Мінську нової угоди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія в лютому може вимагати від Франції виплатити штраф за "Містраль".

Раніше міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан заявив, що Франція чекає на реальне дотримання перемир'я та на політичне врегулювання в Україні, щоби здійснити постачання "Містралів" до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.