Гройсман: альтернативи діалогу з РФ немає, та для цього на Кремль треба натиснути

Вівторок, 24 лютого 2015, 16:49

Україна лишається прихильною до мирного вирішення конфлікту з Російською Федерацію, але для того, щоби змусити російську владу до діалогу, Євросоюз повинен посилити тиск на неї.

Про це заявив в Брюсселі під час виступу на засіданні комітету Європарламенту міжнародних справах спікер Верховної ради Володимир Гройсман, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

"Наша держава не бачить альтернативи саме мирному вирішенню конфлікту. Ми залишаємося на цій позиції... Але для залучення Росії для справжнього діалогу потрібні сильні мотиваційні заходи", - зауважив він.

Гройсман звернувся до представників Європарламенту з проханням не лише зберегти, але й посилити обмеження, впроваджені проти РФ.

"По-перше, потрібне збереження нинішнього санкційного режиму, по-друге – потужний санкційний тиск на Кремль. Мені, можливо, теж не подобається слово "тиск", але це необхідно для мирного діалогу з РФ", - заявив Гройсман.

"Третє, що потрібно – це надання українській стороні всебічної допомоги", - додав він у зверненні до Європейського парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: