Лідери ЄС обговорюють нові санкції, дипломатія вже не працює - Туск

оновлено
П'ятниця, 20 лютого 2015, 18:39

Президент Європейської ради Дональд Туск розпочав консультації з лідерами країн ЄС про подальші дії у відповідь на порушенням режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться в його заяві.

"Люди досі помирають. Ми вже точно досягаємо моменту, коли подальші дипломатичні зусилля стають марними, якщо не будуть переконливо підкріплені діями",  - відзначив Туск.

Президент Європейської ради додав, що вже "розпочав, консультації з європейські лідери обговорюють подальші кроки" у відповідь на ситуацію.

"Ці кроки будуть спрямовані на подальше збільшення ціни  (для Росії) агресії на сході України", - повідомив він. Туск додав, що обговорюватиметься "пропозиція президента України  про те, як ЄС може допомогти поліпшити моніторинг режиму припинення вогню".

"Сьогодні, ми повинні поглянути в обличчя реальності, що майже за тиждень було зареєстровано понад 300 порушень режиму припинення вогню", - заявив Дональд ТУск.

Він також зауважив, що у недлію приїде до Києва, щоб "висловити солідарність з народом України у ці важкі часи".

Нагадаємо, раніше екс-президент Польщі Александр Кваснєвський заявив, що Туск повинен бути активнішим у питанні України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.