США не можуть закрити очі на російську агресію в Україні - Керрі

Четвер, 5 лютого 2015, 15:21

Вирішити конфлікт на сході України можливо тільки мирним шляхом, але США не можуть закрити очі на російську агресію на Донбасі.

Про це сказав державний секретар США Джон Керрі сьогодні в Києві в рамках спільної заяви з президентом України Петром Порошенко.

"Наш вибір – це дипломатичне і мирне вирішення питання. Але ми не можемо закрити очі на наявність танків, які перетинають кордон з Україною. Ми не можемо закрити очі на військових, які приїжджають підтримувати сепаратистів", - сказав Керрі.

За словами держсекретаря, тільки сівши за стіл переговорів, Росія може уникнути подальшої міжнародної ізоляції.

"Ми сподіваємося, що Росія скористається нашою підтримкою дипломатичного шляху вирішення конфлікту. Росія повинна зробити свій вибір і не тільки на словах, а здійснити кроки до виконання мінських домовленостей", - підкреслив він.

Керрі зазначив, що з часу підписання Мінського протоколу на Донбасі насильство тільки збільшується.

"Росія повинна припинити кровопролиття назавжди. Все це не так складно. Вона має негайно припинити військову підтримку сепаратистів і сісти за стіл переговорів", - додав він.

За словами Керрі, сторони мають негайно відвести важке озброєння до кордонів, описаних у мінських угодах, та звільнити всіх заручників, а Росія має закрити кордон і не надсилати техніку в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: