Ми продовжимо тиснути на РФ - заява Керрі та Могеріні

Четвер, 22 січня 2015, 10:19

США та ЄС продовжать тиснутти на РФ з тим, щоб вона виконувала свої зобов'язання в рамках мінської угоди.

Про це заявив державний секретар США Джон Керрі на спільній прес-конференції з високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні.

"Сьогодні ми розглянули тривожну ситуацію в Україні, де ми продовжуємо тиск на Росію, щоб вона діяла відповідно до принципів мінської угоди, яку вона підписала", - сказав він.

За словами держсекретаря, імплементація угоди має "вирішальне значення для здатності бути в змозі відновити повний суверенітет,спокій і стабільність, необхідні для трансформації".

Керрі також висловив занепокоєння повномасштабним наступом сепаратистів, яких підтримує Росія, на місто Дебальцеве Донецької області.

"Це дуже грубе захоплення земель, і воно прямо суперечить мінським угодам, які вони підписали". - відзначив державний секретар США.

"Саме тому європейське співтовариство вирішило дотримуватися лінії щодо санкцій і продовжувати посилати повідомлення про те, що ми не сприйматимемо такого роду порушення цілісності суверенного народу", - наголосив він.

Могеріні зі свого боку відзначила, що ЄС та США координуватимуть спільні зусилля щодо вирішення конфлікту.

"Хочу підкреслити той факт, що не тільки ми розробили наші політики щодо санкцій разом, але ми будемо слідувати їм разом, узгоджено", - підкреслила вона.

"Будь-яке рішення про санкції буде тільки на основі повної реалізації мінської угоди, і воно знаходиться в руках росіян, які повинні виконати свої зобов'язання", - наголосила Могеріні.

Як повідомлялося, 19 січня Євросоюз навіть не обговорював повернення до звичних стосунків з Росією. Керівник європейського зовнішньополітичного відомства Федеріка Могеріні наголосила на погіршенні ситуації на Донбасі і підкреслила, що жодних підстав для пом’якшення санкцій наразі немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.