У Польщі страйк шахтарів переріс у сутички з поліцією

Понеділок, 9 лютого 2015, 17:45

Декілька тисяч шахтарів у другій половині дня влаштували акцію перед будівлею Ястшебської вугільної спілки (JSW) з вимогою відставки її керівника, що вилилось у заворушення, в результаті чого поліція застосувала сльозогінний газ, гумові кийки та водомети.

Про це повідомляє видання Onet.pl.

Страйки, які тривають від кінця січня, в понеділок посилилися.

Учасники акції були вдягнені в шахтарські каски, щоб відрізнятися від інших присутніх, частина агресивно налаштованих демонстрантів кидала у правоохоронців каміння та інші різні предмети, вигукувала "гестапо" та "поліція, дай спокій шахтарю" та у нецензурній формі вимагала відставки глави правління JSW. Крім того, протестувальники палили шини.

Фото: РАР 

Після того як учасники акції вибили двері будівлі компанії, поліція застосувала силу, зокрема використала водомети, гумові кийки та сльозогінний газ.

Мітингувальники добивалися переговорів із представником польського уряду, котрий є власником компанії.

Ястшебська вугільна спілка через страйк шахтарів зазнає величезних збитків: вже не було видобуто близько 0,5 млн тонн вугілля, через що JSW недоотримає близько 40 млн доларів виручки.

Страйк шахтарів триває від 28 січня, шахтарі виступають проти заходів жорсткої економії, спрямованих на поліпшення стану в компанії.

При цьому профспілки обіцяють продовжувати страйк, частина його учасників оголосила голодування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: