Після невдалих переговорів з прем’єром польські шахтарі посилять страйк

Вівторок, 13 січня 2015, 10:33

Переговори прем'єра Польщі Еви Копач з представниками гірничовидобувної профспілки Сілезії не принесли результатів, тому шахтарі обіцяють посилити страйк.

Про це повідомляє Tvn24bis.

Переговори почалися в понеділок о 14.00 і закінчилися вже після опівночі у вівторок.

"Я приїхала до Сілезії з конкретною пропозицією – захистити робочі місця шахтарів, чию працю я дуже поважаю. В результаті зустрічі урядові пропозиції лишилися незмінними", - сказала Копач.

Вона зазначила, що уряд не прагне закривати неприбуткові шахти, які належать "Вугільній компанії", а прагне їх реструктуризації. При цьому вона закликала зацікавлених до подальших обговорень.

"Ми хотіли б допомагати неприбутковим копальням не шляхом вливання коштів, а шляхом їхньої реструктуризації", - сказала Копач, нарікаючи на брак розуміння з боку страйкуючих шахтарів.

Шахтарі зі свого боку обіцяють посилити страйк. У понеділок до страйку долучилися працівники ще чотирьох шахт, при цьому страйкуючі перекривали дороги і залізничні колії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що починаючи з п’ятниці у Польщі проходить страйк працівників шахт "Вугільної компанії", які виступають проти планів уряду закрити всі неприбуткові шахти, які належать "Вугільній компанії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.