Німецька опозиція виступає за виплату репарацій Греції

Вівторок, 17 березня 2015, 13:18

Всупереч офіційній позиції уряду Німеччини, деякі опозиційні політики виступають за компенсацію Греції збитків від нацистської окупації.

Про це пише Deutsche Welle.

"На мою думку, з політичної точки зору цей випадок не викликає сумнівів: ми повинні надати фінансову підтримку жертвам і їхнім близьким", - заявила представниця Соціально-демократичної партії Німеччини (СДПН) Гезіне Шван.

За її словами, необхідно визнати, що Греції було завдано шкоди.

Заступник голови СДПН Ральф Штегнер вважає, що питання про компенсації не слід пов'язувати з нинішньою дискусією про кризу єврозони. У той же час він заявив, що виступає за обговорення питання про виплату компенсації.

У свою чергу співголова фракції "зелених" у бундестазі Антон Хофрайтер сказав, що від вимог Греції "не можна просто так відмахнутися".

"Ця глава не закрита ні з моральної, ні з юридичної точок зору", - зазначив політик.

На його думку, федеральний уряд вчинив правильно, почавши переговори з Грецією про способи вирішення цієї проблеми.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що нова влада не відмовилася від ідеї вимагати репарації від Німеччини за заподіяний Греції збиток за часів Третього рейху.

У відповідь у німецькому уряді заявили, що Німеччина не буде платити Греції репарації за збитки від окупації під час Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: