Більшість поляків і німців підтримують санкції проти Росії – опитування

Середа, 15 квітня 2015, 13:02

Більшість громадян Польщі та Німеччини позитивно оцінюють санкційну політику ЄС щодо Росії через її агресію в Україні.

Такими є дані опитування TNS Emnid і TNS Polska для фонду Бертельсманна.

Згідно з отриманими результатами, у позиції поляків та німців щодо Росії і її ролі в конфлікті в Україні багато спільного.

Так, Польща і Німеччина практично одностайні в оцінці  своїх відносин з Росією – більше двох третин опитаних (78%) оцінюють стосунки своїх країн з РФ як погані. Крім того, громадяни обох країн вважають, що ці стосунки погіршились через конфлікт в Україні. 39% німців покладають відповідальність за цей конфлікт на Росію, 43% - на обидві сторони. У Польщі більшість опитаних (61%) вважають, що винна Росія.

Крім того, 78% поляків вважають, що їм загрожує небезпека з боку Росії. В Німеччині таких 41%.

67% німців і 76% поляків підтримують санкції проти Росії. В той же час лише 23% німців хотіли б, щоб нинішні санкції були посилені, у Польщі таких 41%.

Німці переважно схвально оцінюють дії свого уряду в російсько-українській кризі (53%), поляки ж переважно не згодні з зовнішньою політикою свого уряду (51%).

Крім того, обидві країни готові надавати Україні економічну підтримку (56 і 55%). Однак ні німці (82%), ні поляки (56%) не готові надавати Україні військову допомогу.

Репрезентативне опитування  проводилось з 13 по 21 лютого в Німеччині та Польщі, було опитано 1000 осіб методом інтерв’ю. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.