Україна розраховує отримати близько $3 млрд інвестицій до кінця року - Яценюк

Вівторок, 28 квітня 2015, 13:58

Україна розраховує отримати близько $3 млрд прямих іноземних інвестицій до кінця 2015 року за лінією Європейського банку реконструкції і розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Міжнародної конференції на підтримку України, що проходить у Києві, повідомляє УНІАН.

"Від ЄБРР і Європейського інвестбанку вже зараз ми очікуємо в поточному році близько $3 млрд як інвестиції в українську економіку, – сказав Яценюк. – Але найголовніше для нас – це звільнення України від російської військової агресії на сході країни".

При цьому Яценюк зазначив, що обсяг інвестицій залежить від того, як швидко український парламент і коаліція підтримають закони, які внесено до парламенту і які є в плані реформ.

"Минулого пленарного тижня коаліція не проголосувала закон, який дав би змогу залучити кредит у $500 млн від Світового банку і в $300 млн від наших японських партнерів. І сподіваюся, що наступного пленарного тижня потрібно буде, окрім кадрів, ухвалення законів щодо реформ", - сказав Яценюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: