В Брюсселі готують комісію Україна-НАТО на рівні міністрів оборони

Середа, 27 травня 2015, 10:48

НАТО та Україна мають намір провести засідання комісії Україна-НАТО (КУН) на рівні міністрів оборони, що означатиме безпрецедентну частоту контактів Києва та альянсу на високому рівні

Про це заявив в Києві помічник заступника генсека НАТО Джемі Шеа, відповідальний в альянсі за "нові загрози", повідомляє кореспондент Європейської правди.

Він нагадав, що в середині травня в Туреччині відбулося засідання КУН на рівні міністрів закордонних справ.

"Нещодавно відбулася зустріч КУН на рівні глав МЗС в Анталії. Наступна зустріч, на рівні міністрів оборони має відбутися наприкінці червня", - повідомив Шеа.

Джерела Європейської правди уточнюють, що засідання КУН за участі міністрів оборони країн-членів альянсу має відбутися в Брюсселі, орієнтовно 24-25 червня.

Водночас, Джемі Шеа наголосив, що сама по собі активізація зустрічей, хоча і є безпрецедентною, не є метою альянсу.

"Хтось може сказати, мовляв, дивіться, у нас було двісті зустрічей протягом минулого року, тож результати у нас добрі. Але це не так, це неправильно!

Так, те, який внесок роблять сторони – важливий, але головне – це реальні результати, реальні зміни. Саме на результат, а не на процес має бути націлена наша робота", - пояснив представник альянсу.

Він також додав, що очікує на успішне виконання програм, запланованих та фінансованих в рамках трастових фондів НАТО для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.