У Путіна занадто багато друзів в ЄС - Хармс

Четвер, 18 червня 2015, 13:08

У президента РФ Володимира Путіна занадто багато друзів та прихильників в ЄС, тому він не має потреби думати про деескалацію конфлікту на сході України.

Про це заявила голова фракції "зелених" в Європарламенті Ребекка Хармс в інтерв'ю порталу Meduza.

"Головна проблема в тому, що у пана Путіна дуже багато друзів, занадто багато його підтримують — чи підтримували до самого останнього часу. Хтось боїться війни — наприклад, німці. Німці пацифісти, і особливо вони проти війни з Росією, і тому є вагомі причини", - зауважила вона.

"Страх призводить до того, що люди намагаються пояснити і виправдати все, що виходить від пана Путіна", - відзначила Хармс.

"У числі прихильників Путіна багато впливових людей, колишніх канцлерів, єврокомісарів і так далі. І до тих пір, поки його брехливі заяви про Україну, про фашистів, що захопили владу в Києві, знаходять підтримку в Німеччині, Франції, Великобританії, поки ці впливові люди твердять, що за діями Росії стоять об'єктивні причини, — йому нема чого думати про вихід (з ситуації. - Ред.)", - вважає євродепутат.

На думку Хармс, більшість в ЄС переоцінюють силу Росії.

"Багатьом європейцям здається, що ми занадто слабкі, що ми не можемо дати відсіч. І я повторюю: військового вирішення [української кризи] нема, але нам потрібно в себе повірити, встати і відстояти свої цінності", - переконана вона.

"Багато вірять, що це неможливо. Бояться війни, або, як німці, відчувають провину перед Росією. Але вони не бачать реальної Росії. Реальна проблема в тому, що у Росії є ядерна зброя. Але, сказати по правді, Росія далеко не так сильна, як всі побоюються", - наголосила Хармс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.