Євросоюз склав план протидії російській пропаганді

Середа, 24 червня 2015, 09:01

Євросоюз склав план протидії російській пропаганді. Його обговорювали у вівторок на Раді ЄС із загальних справ і можуть затвердити вже у четвер.

Про це повідомляє EuObserver.

Проект налічує дев'ять сторінок і передбачає протистояння російській пропаганді "позитивною" інформацією, підтримкою ЗМІ та підвищенням популярності Євросоюзу на пострадянському просторі, а також викриття дезінформації, яка надходить з-за кордону.

Для координації цих дій до вересня планують створити нову службу під назвою StratComTeam.

Документ відзначає, що в Росії "використання та зловживання засобами масової інформації зіграло важливу роль у кардинальних політичних, економічних і пов'язаних з безпекою подій" у східних сусідів ЄС в останні 18 місяців.

Проект передбачає "розвиток спеціалізованих комунікаційних засобів за пріоритетними напрямками", які будуть "в розпорядженні політичного керівництва ЄС, прес-служб, делегацій Європейського союзу та держав-членів ЄС".

Відзначається, що матеріали, які будуть поширюватися російською та іншими місцевими мовами, мають "дати можливість громадянам легко зрозуміти, що політичні та економічні реформи, які пропонує ЄС, з часом позитивно вплинуть на їхнє повсякденне життя".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЄС створили команду з боротьби з російською пропагандою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.