Російські пропагандисти з «українською назвою» представлять в Брюсселі звіт про війну

Середа, 3 червня 2015, 09:51

Організація під назвою "Всеукраїнська комісія з прав людини" 3 червня в Європарламенті презентує доповідь про дотримання прав людини під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Відповідне оголошення організація, яка декларує себе українською НУО, розмістила у Facebook.

Водночас член правління Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) Володимир Яворський на своїй сторінці у соцмережі зауважує, що діяльність так званої Всеукраїнської комісії фінансується за російські гроші.

За словами українського правозахисника, голова "Всеукраїнської комісії з прав людини" Олексій Тарасов не має стосунку до правозахисного руху.

"На жаль, колись давно Олексій Тарасов з Чернігова був нормальним правозахисником, але тепер - це вже бізнес, російські гроші", - відзначив він.

"Сподіваюся, ніхто зі справжніх українських правозахисників не підтримає і розкаже про це іншим.... Мені здається, дуже важливо говорити, що він не має відношення до правозахисного руху, як і придумана ним Українська комісія з прав людини... І дуже важливо знати журналістам, що це банальна сплачена російська пропаганда", - наголосив Яворський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські ЗМІ поширюють "звіт" про шкоду від вступу України до ЄС, авторами якого є партнери колишнього генпрокурора Віктора Пшонки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.