"Нормандська четвірка" зустрінеться в середу на рівні представників МЗС

Вівторок, 9 червня 2015, 14:59

Представники міністерств закордонних справ країн "нормандської четвірки" — Франції, Німеччини, Росії та України — на зустрічі в Парижі в середу обговорять реалізацію мінських угод.

Про це повідомило "Європейській правді" джерело в МЗС України. 

"Зустріч відбудеться в середу в Парижі і проходитиме на рівні заступників глав МЗС. Цією тематикою опікується заступник глави МЗС Вадим Пристайко, саме він представлятиме Україну",  - відзначило джерело.

"У нас накопичилося багато запитань до російської сторони. Тому ми налаштовані на отримання відповідей, які дозволять рухатися в бік виконання Мінських домовленостей з боку так званих "ДНР"/"ЛНР" та Росії, яка їх підтримує", - зауважив представник МЗС України.

Також цю інформацію підтверджує зовнішньополітичне відомство Франції, передає РІА "Новости". Між тим у Парижі стверджують, що запланована зустріч на дещо нижчому рівні - політичних директорів МЗС.

За словами представника МЗС Франції Александра Жиоржині, дипломати обміняються думками з питань припинення вогню і відведення важкого озброєння, звільнення полонених і відновлення економічних зв'язків між районами під контролем сепаратистів  та територією, що контролюється українською владою.

"Зустріч також дозволить обговорити підготовку і спостереження за місцевими виборами в регіонах під контролем сепаратистів, а також прогрес в роботі чотирьох робочих підгруп з політичних, гуманітарних, економічних питань та питань безпеки", — сказав представник МЗС Франції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія зірвала зустріч дипломатів "нормандської четвірки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.